Tingvoll kommune bidrar til SmartBy-awards

Tingvoll er pilotkommune i prosjektet Innbyggerkontakt. Nå har utviklerne vunnet årets SmartBy-awards.

Vidar Karlsen, Tingvoll kommune. - Klikk for stort bildeVidar Karlsen, Tingvoll kommune. Fotograf: Yngve Lie

Den 12. mars i fjor var Tingvoll først ute i kongeriket i prosjektet Innbyggerkontakt, som er et samarbeid mellom IKT Orkide ved Svein Taknæs, Tingvoll kommune, Kommuneforlaget (KF) og Knowit. Sist nevnte har utviklet den tekniske løsningen, som lanseres av Kommuneforlaget.

 

SmartBy-awards

Nå har Innbyggerkontakt vunnet årets SmartBy-awards og preger forsiden av Computerworld. Produktansvarlig Kristin Lunde Sørdal i Kommuneforlaget takker både IKT Orkide og Tingvoll kommune for gode innspill. De er fortsatt med og herunder at de tester Innbyggerkontakt.

Kristin Lunde Sørdal, Kommuneforlaget. - Klikk for stort bildeKristin Lunde Sørdal i Kommuneforlaget. Foto: Karina Ronning. En pris verdig: Kristin Lunde Sørdal i Kommuneforlaget, er rause med ros til Tingvoll og IKT Orkide.

Sørdal trekker spesielt fram Vidar Karlsen og Svein Taknæs for god hjelp i utviklingen av Innbyggerkontakt. Hun sier de to har tenkt mye opp mot reservasjonsregistret og folkeregistret, og vedrørende SMS. De har vært til god hjelp vedrørende utvikling, testing og funksjonalitet

– Vi har hatt et veldig godt samarbeid og kjempegod relasjon. Uten bidragene fra Vidar Karlsen og IKT Orkide har vi ikke fått til dette, sier Sørdal til Aura Avis.

Den 12. mars i fjor var Tingvoll først ute i kongeriket i prosjektet Innbyggerkontakt, som er et samarbeid mellom IKT Orkide ved Svein Taknæs, Tingvoll kommune, Kommuneforlaget (KF) og Knowit. Sistnevnte har utviklet den tekniske løsningen, som lanseres av Kommuneforlaget.

Averøy og Surnadal kommune har også tatt i bruk løsningen KF innbyggerkontakt og begge bruker den til å ønske nye innbyggere velkommen.

Nå har Innbyggerkontakt vunnet årets SmartBy-awards og preger forsiden av Computerworld. Produktansvarlig Kristin Lunde Sørdal i Kommuneforlaget takker både IKT Orkide og Tingvoll kommune for gode innspill. De er fortsatt med og herunder at de tester Innbyggerkontakt.
 

Med dette verktøyet kan eksempelvis kommunen med ett klikk sende ut informasjon på e-post til bestemte aldersgrupper eller bestemte postnummer via e-post. I høst lanserte Innbyggerkontakt også mulighet for utsendelser med SMS.

– En skulle kanskje tro at det er naturstridig at små plasser får til dette, men det går an, sier Vidar Karlsen, leder av kommunens servicekontor.

 

Han lar seg absolutt begeistre og inspirere av at et prosjekt de er pilotkommune i, har vunnet prisen.

– Klart det er inspirerende og at vi får til noe slikt her, og hvor vi har en hånd på rattet.
Det er et godt verktøy.

– Det er kanskje litt i tiden også, å få varslet mange raskt?

– Det er en god beredskap, og eksempelvis bruke til å informere om influensavaksine, eller om det er utbygging i et bestemt geografisk område. Dette er et veldig nyttig verktøy, som når innbyggerne raskt og enkelt - og som er toveis.

Proaktivt

Computerworld skriver at i begrunnelsen fra juryen, står det blant annet at Innbyggerkontakt er en veldig nyttig tjeneste, som gjør en kommune proaktiv. Innbyggere ønsker å få relevant informasjon som angår dem til riktig tid.

Innbyggerkontakt syns det er helt fantastisk å vinne:

– Jeg vil benytte anledningen til å takke for nominasjonen og takke juryen for at de stemte på Innbyggerkontakt. Spesielt vil jeg trekke frem juryens uttalelse om at teknologi ikke er et mål i seg selv, men et middel for å oppnå konkrete mål for menneskene, eller i dette tilfellet innbyggerne, sier Kristin Sørdal til magasinet.